Om

OM

Hjerterne banker, englene synger og elektronikken knitrer. Prisvindende Aureola har allerede fanget opmærksomheden fra spillesteder og musikmedier. Bag kunstnernavnet står en kvinde, med ønsket om at synge andres og egen ensomhed væk.

Aureola er aliasset for Josefine Alstrup-Mathiesen, som altid har haft musikken som livsvilkår og nødvendighed. Hun er barn af to klassiske musikere, opvokset med at synge i pigekor, flyttet til både New York for at synge soul og til Jylland for at studere elektronisk musik. Hun lærte endda telefonnummeret til barndomshjemmet i Brønshøj ved at synge det, og fandt tidligt ud af, at hun kunne bearbejde sin omverden gennem sang.Med musikken så allestedsnærværende - og når man hører at hun har optrådt i bl.a. Vega, Pumpehuset, været Ugens Uimodståelige hos Bands of Tomorrow, og vundet det dansk-svenske talentforløb Popkorn Nordic, kunne man let tro at hun med det samme fandt sin egen lyd. Men sådan var det ikke. Godt nok begyndte hun at skrive sange allerede som 8-årig, men troen på sig selv, og på at hun havde noget originalt at sige, vaklede. Der skulle en trodsreaktion til; hun fik at vide at hendes sange var for “kor-agtige” og så tænkte hun: “nu skal I få kor!”


Hun begyndte at eksperimentere med at lægge stemmer oveni hinanden og loope dem, og fandt ud af det lød som instrumenter. Hidtil havde hun kun set sig selv som sanger, men nu fandt hun ud af, hun også var producer.


“Ved at sample sang om til instrumenter, åbnede sig en helt ny verden op. Pludseligt kunne jeg lave musik som lød som mig, og som kom fra det sted, jeg altid har haft som udgangspunkt; min stemme. Det er blevet til sange fra spændet mellem at føle sig lillebitte og have storhedsvanvid. Ved at skrive om det, kan jeg give det meningsløse mening: og det at synge noget, og se nogen nikke genkendende, er det største jeg ved. Så er vi måske slet ikke så alene, som man ellers kan gå og føle sig.”

Aureola | aureola.dk